LA GRAN ESTAFA DE LA REFORMA ELÈCTRICA, EL QUE NO SURT ALS MITJANS INFORMATIUS

El govern ja està executant la seva reforma elèctrica, amb la que s’omple la boca dient que rebaixa el dèficit tarifari que ens portava el carro pel pedregal. Dèficit  creat al servei de l’oligopoli elèctric al atribuir-li despeses que no són certes.electricitatrenovable

Què ha fet realment el govern?

En els darrers tres anys ha baixat el cost dels panells solars fotovoltaics per un canvi de tecnologia un 75%, units a la pujada de la factura elèctrica del 60% en el mateix temps creava un marc incomparable per fer viable l’autoconsum en petites explotacions i vivendes.

Ai las! Si molta gent s’apunta amb això de l’autoconsum, els nostres amics de Iberdrola, Gas Natural, Endesa, Enel i HC deixaran de tenir beneficis astronòmics i no ens col·locaran a les seves empreses quan sortim del govern. A més no tindrem excusa per seguir comprant gas (encara que no l’utilitzem) per fer electricitat i deixarem de cobrar les respectives comissions (presumptament)…

No patiu, el ministre Soria, ha aprovat un augment dels costos fixes (terme de potència) un 125% al consumidor domèstic i una disminució del cost variable (consum) per que al final el total de la factura pugi durant aquest any un altre 10%.

Què aconsegueix amb això?

Per una part fer inviable l’autoconsum ja que l’estalvi s’aconseguia amb la part variable (les elèctriques guanyen) i per altra banda no afavorir l’estalvi d’electricitat a les llars (les elèctriques tornen a guanyar). A més d’evitar el canvi de cultura elèctric no afavorint les energies renovables i aquí ja no és qui guanya (els mateixos) sinó que acabem de perdre tots.

A més a més, si a cap eixelebrat se li acudeix muntar un sistema d’autoconsum haurà de pagar un impost especial (peaje de respaldo) inèdit al mon per amortitzar les centrals tèrmiques de cicle combinat (que no estan donant prous beneficis).

I els que havien invertit en plantacions solars?

Doncs se’ls rebaixa la prima fins que tinguin uns “beneficios asumibles” (així ho han qualificat) del 5,4% després d’impostos.

Del que no diuen res dels beneficis pornogràfics del 2400%, si dos mil quatre-cents per cent, que ha obtingut Iberdrola en els darrers tres anys (però no havia un dèficit de tarifa…?).rajoygalan

Perquè no protesta la gent?

A cap mitjà informatiu habitual ha sortit res d’això, lògic i normal, les elèctriques i les petroleres són clients de publicitat d’aquests mitjans, i no mossegaran la mà que els dona de menjar. Només passen de puntetes en que tenim l’electricitat més cara d’Europa.

Endesa patrocina la lliga de bàsquet, Repsol és principal anunciant a les cadenes de TV, Gas Natural està gastant milions i milions d’euros darrerament en netejar la seva imatge de corporació, a més de les despeses que suposa mantenir un lobby amb poder suficient per imposar la política energètica als darrers governs… Tot això té un preu, el trist és que sempre el paguen els mateixos.

Si voleu més informació seguiu aquest link:

http://www.energias-renovables.com/articulo/quien-le-ha-escrito-a-nadal-20130724

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Energies Renovables i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>