Guia per estalviar energia a la llar

Endoll elèctricTal com anuncia el títol, volem iniciar una guia de petits consells per estalviar energia a la llar. Aquesta guia no pretén ser cap bíblia ni vademècum sobre l’energia, tan sols un ajut a l’hora d’utilitzar els diferents aparells consumidors de la llar i valorar certs hàbits que tenim adquirits en el nostre comportament diari. Volem que sigui un ens viu, ja que la tècnica evoluciona amb pases de gegant, pel que agrairem tots els vostres comentaris per millorar-la.

Fa deu anys, aquestes reflexions s’haguessin titllat d’alarmistes i de temps pretèrits, donat que la percepció general del que pagàvem per l’energia era baix respecte al servei que rebíem. Potser l’única rebregada que ens permetíem era a l’emplenar el dipòsit del nostre vehicle o el de la nostra calefacció.

Què ha passat d’ençà?

Un augment sense aturador dels preus per part de les productores i distribuïdores, amb el vist-i-plau dels diferents governs estatals. El preu de l’electricitat domèstica des de l’any 2000 ha augmentat el 86%, essent la pujada més dramàtica des de 2008 amb un 47%. El gas natural des de 2008 ha augmentat el 100% i el gas-oil de calefacció el 266% des de 2002 (el preu era de 0,33 €/l i a dia d’avui 0,88 €/l). Evidentment, els sous no han evolucionat de la mateixa manera.

Ara ens sembla recordar haver sentit a l’avi allò de “l’electricitat és un lladre a casa” i renyar-nos per sortit d’una habitació sense apagar el llum.

És per això que ens hem decidit fer aquesta guia, que per a que no sigui massa feixuga i difícil de llegir la dividirem en diferents capítols, cada capítol seran diferents dependències de la llar. Potser ens trobarem amb aparells consumidors repetits, tot i així tornarem a indicar la manera d’estalviar energia.

Esperem sigui del vostre interès.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Estalvi Energètic i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>