Guia per estalviar energia a la llar, Capítol 2 – Rebedor i Passadís

El següent capítol de la nostra guia es centra en el rebedor i els passadissos o distribuïdors de l’habitatge.

Ja hem parlat d’aïllar les possibles vies d’entrada de corrent d’aire a través de la porta d’entrada amb burlets de silicona i burlet automàtic a la part inferior. Ara parlarem d’elements consumidors per tal d’estalviar energia.

Decoració amb Leds

Exemple d’utilització de Leds en decoració

El primer que ens trobem són bombetes, generalment del tipus ull de bou.

Aquests llums acostumen a tindre entre 25W i 50W de potència, el que implica per a un conjunt de 8 unitats d’una despesa anual de 70-140kW anuals.

Si substituïm aquestes làmpades per leds baixarem el consum a 10-20 kW anuals.

Hem de tindre en compte que la il·luminació estigui instal·lada en fals sostre per facilitar bona dissipació de calor als equips led.

En cas d’existència de bombetes incandescents (les tradicionals de tota la vida), s’han de substituir per bombetes de baix consum, amb les que estalviarem un 70% de consum. A part de la dificultat a hores d’ara de trobar aquests tipus de bombetes donat a que està prohibida la seva fabricació, només les trobarem en comerços de productes de dubtosa qualitat.

Fins ara el color groc càlid emès per les llums dicroiques (ull de bou) no era imitat per els colors blancs de les llums Led, aquesta diferència ha estat resolta amb els models més recents que poden imitar qualsevol color de l’espectre visual, donant així un terreny de joc gairebé il·limitat als dissenyadors i decoradors.

Referent a la climatització, així com generalment en aquestes zones de la llar no acostumen a estar refrigerades ja que són zones de pas i no d’estança, sí que acostuma a haure radiadors de calefacció.

Aconsellem tancar la vàlvula de pas d’aquests radiadors i tancar les portes d’accés de les diferents estances de la llar. El tancar aquests radiadors escurçarà el recorregut del circuit de l’aigua calenta, refredant-se menys amb el que consumirem menys energia per tornar-la a escalfar.

Tant per la calefacció com per l’aire condicionat, hem de mantindre rebedor i passadissos aïllats de les estances que vulguem climatitzar.

En cas de climatització centralitzada amb sortides en aquests llocs, una opció és obstruir aquestes sortides, tancant-les si és possible o canviant la reixeta per una regulable, aquesta serà la manera d’estalviar energia en la refrigeració de la zona.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Estalvi Energètic i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>